viernes, 13 de mayo de 2016

Diumenge 8 de Maig.
"Al mal tiempo,buena cara.." En eixa actitud, vam ixir el passat diumenge, 8 de maig, cap a Hondon De las Nieves, per a pasar el dia i fer unes jornades de germanor entre varios grups de la comunitat.
Un poc abans de les 11 del matí, vam aplegar a Hondon, i vam descarregar  els tratges, instruments i demés, i vam esperar per a vore si el temps amainava un poc.
A les 11 i poc, començavem a colocar-nos per a fer una xicoteta cercavila per els carrers d'Hondon, en primer lloc, nosaltres...per aquesta ocasió, cada grup tenia que interpretar la dansa tipica del seu poble. Vam contar en la companyia de  Fede "Coca", a la dolçaina i el seu nebot Angel "Coca", al tabal.
A pesar que caia algo de plutja, vam començar la nostra dansa..."..jo tinc la novia en Xixona, i viu allá mes amunt del arrabal......"


Els Grups de Danses de Villena, Polop i Hondon, també interpretaren la dansa típica de cada poble.



Vam finalitzar el pasacarrer a la plaça de l'ajuntament, i allí mateixa, els nostres companys d'Hondon, ens van preparar un taller de ball. Ens van ensenyar dos balls d'ells i la pedreguera de Benissa, que tots sabiem ballar.


Mentres es feia l'hora de dinar, vam fer un paronet per a fer-nos algun refresquet.. 



A les  14.00  hores, teniem la taula parada i a dinar una paelleta d'arros en conillet, caragolets...Uns platets de dolços variaets i un poquet de misteleta, posaven el final al dinar.
La música va començar a sonar ( i no era folklorica) i molts es van animar a ballar.



L'actuació estava prevista a les 18.30 de la vesprada en la plaça de l'ajuntament, pero vist el temps, l'organització d'Hondon, van decidir fer-ho a la casa de cultura.
A les 18.00 hores, tots preparats per a l'actuació. Erem els tercers. Mentres esperaem, veiem les actuacions dels nostres companys.
Vora les 19.00 hores , el notre torn. Vam interpretar la Sandinga de Xixona, el Ball de Cinc, La Pedreguera de Benissa i la Jota del RAconet de Xixona.



********************************************************


 Domingo 8 de Mayo. 
"Al mal tiempo,buena cara.." Con esa actitud, salimos  el pasado domingo, 8 de mayo, hacia Hondón De Las  Nieves, para pasar el día y hacer unas jornadas de hermandad entre varios grupos de la comunidad. Un poco antes de las 11 del mañana, llegábamos  a Hondón, y descargamos los trajes, instrumentos y demás, y esperamos  para ver si el tiempo amainaba un poco. 
A las 11 y poco, empezábamos a colocarnos  para hacer un pequeño pasacalle por los calles de Hondón, en primer lugar nosotros...para esta ocasión, cada grupo tenía que interpretar la danza típica de su pueblo. Contamos  con  la compañía de Fede "Coca", a la dulzaina y su sobrino Ángel "Coca", en el tambor. A pesar de que caía algo de lluvia, empezamos nuestra danza..."..jo tinc  la novia en Xixona, i viu allá mes amunt del arrabal......""
 Los Grupos de Danzas de Villena, Polop y Hondon, también interpretaron la danza típica de sus respectivos pueblos.
 Finalizamos el pasacalles en la plaza del ayuntamiento, y allí mismo, nuestros compañeros de Hondón, nos prepararon  un taller de baile. Nos enseñaron dos bailes de ellos y la Pedreguera de Benissa, que todos sabíamos bailar.

 Mientras se hacía la hora de comer, hicimos  un paroncito para hacernos algún refresco. A las 14.00 horas, teníamos la mesa puesta y a comer una paella de arrosz con  conejo, caracoles...Unos platos de dulces variados y un poquito de mistela, ponian el final a la comida.
La música empezó a sonar (y no era folclórica) y muchos se animaran a bailar. La actuación estaba prevista a las 18.30 de la tarde en la plaza del ayuntamiento, pero visto el tiempo, la organización de Hondón, decidió hacerlo en la casa de cultura. 
A las 18.00 horas, todos preparados para la actuación. Éramos los terceros. Mientras esperábamos , vimos las actuaciones de nuestros compañeros. 
Sobre las 19.00 horas, nuestro turno. Interpretamos  la Sandinga de Xixona, el Baile de Cinco, La Pedreguera de Benissa y la Jota del RAconet de Xixona."



No hay comentarios:

Publicar un comentario