lunes, 25 de abril de 2016

FESTIVAL D'HIVERN

El passat 19 de març, vam celebrar el Festival D'hivern al Cine de Dalt.
En aquesta ocasió, ens van acompanyar els nostres amics del Grup de Danses del Carrascal D'Alcoi.
I encara que teniem moltes baixes entre nosaltres del cos de ball i algú de la rondalla, vam poder fer un bon festival.
La presentació, começava així....:
"Ens conten les persones  en mes experiencia, que antigament, després de les faenes de tots els dies,  es juntaven en cualquier mas i allí que feien la festa….cantaven, ballaven, jugaven… Igual es juntaven en el Sindiquer, que en la Confitera…o ixien de la Mina i pegaven en Serenyá i a pasar un bon rato en tot el personal……
El porró que anava roan, les xicones en la seua “xarretola”…. en el moment  que sonava una nota de la guitarra, allá que emtraen  els cantaors en les seues jotes, moia uno, li replicava l’altre..i aixi fins que es cansaven…"



En la primera part, vam interpretar El Ball de L'u, La Pedreguera de Benissa ballada per les xiquetes, El Xafat De Crevillent, El Fandango D'Onil, El Bolero de Carlet i la Jota De Tibi.





A continuació, els nostres companys del Grup de Danses El Carrascal D'Alcoi, van començar en les Seguidilletes,continuant en El Vetlatori, El Fandango de tres i finalitzan en la Dansá del Pinós.

Al acabar l'actuació dels nostres convidats, ens vam fer intercanvi de regals.



En la segona part del festival, vam interpretar per primera vegada, la Jota del Castellut, que despres d'un temps d'assajos, vam aconseguir traure un altre ball per al nostre repertori.
Van continuar les nostres xiquetes, que per primera vegada, ballaven la Molinera de Tibi i en els nostres ballaors..va ixir genial!!!


 En penúltim lloc, i com a sorpresa, damunt l'escenari, el Grup de Danses Carrascal d'Alcoi i nosaltres férem un Fandango de Xixona, tots junts..Va ser molt emocionant, i va quedar molt bonico.

I per a finalitzar, i com es de costum, la nostra Jota Del Raconet de Xixona.
Encara que era un dia comlpicat per a tindre públic, tot aquell que va vindre a vorens ens va donar el seu calor i el seu aplaudiment i tots nosaltres ho vam notar.
La faena que tots vam fer, va tindre la seua recompensa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario